Årets første World Cup

I helgen ble årets første World Cup stevne arrangert i Portugal. Den norske troppen besto av seks utøvere og en coach. Min klasse -52 kg, gikk på lørdag, sammen med de fleste andre norske.

Jeg vant min første kamp mot Storbritannia og var da med i gamet. De andre norske tapte dessverre første kamp, og fikk heller ikke rekval. Neste kamp tapte jeg knepet på straff. Man kan spekulere i hvem som egentlig skulle hatt den, men slik er det og denne gangen var det jeg som fikk tildelt shidoene.

Da var det bare og innstille seg til neste kamp, der jeg møtte en spanjol. Denne kampen gikk raskt unna, da hun tappet på armbend. Neste kamp gikk mot enda en brite, som jeg kjenner godt fra før. Kampen var jevn og vi havnet i golden score, her fikk jeg også tak i armen og hun måtte tappe ut.

Tilslutt var det klart for bronsefinalen mot en nederlender. Hun fikk tre straffer og tilslutt kontrollerte jeg bare inn medaljen og årets første World Cup medalje var i boks, samt 40 World Cup poeng.

Fra forrige konkurranse bestemte vi oss for å skjærpe meg på bakken (ne-waza). Det resulterte i tre seiere på bakken (ippon), bare ved og være litt mer våken og på hugget nede. Allikevel hadde jeg ikke min beste dag, og stående (tashi-waza) var absolutt ikke på topp. Det er godt å vite at man kan hevde seg selv om dagen er dårlig, men videre skal jeg jobbe med og få til både tashi- og ne-wazaen bra samtidig.

Til helgen bli Norgesmesterskapet avholdt i Sandnes og helgen etter drar Henrik, Cecilie og jeg til en ny World Cup i Italia. Lykke til til alle som skal delta på NM!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Madelene Rubinstein

Madelene Rubinstein

20, Fredrikstad

Jeg er en judoutøver som har høye ambisjoner og langsiktig mål om OL-deltagelse i Tokyo 2020. Ved siden av toppidrettsatsningen studerer jeg maskiningeniør, som skaper en hektisk og krevende hverdag. Jeg gir alt på alle arenaer og gir meg ikke før målene er nådd!

Kategorier

Arkiv

hits